Gennemtestede tangprodukter opnår flot certifikat

Annonce

Gennemtestede tangprodukter opnår flot certifikat

To nye tangprodukter til byggeriet har netop opnået det internationalt anerkendte Cradle to Cradle certifikat for unik bæredygtighed. Loop Architects er klar til at bruge tang til isolering.

 

 

Advance Nonwoven A/S har i samarbejde med Teknologisk Institut og Læsø Tangbank udviklet to nye byggeprodukter af ålegræs.

Tangtørv er et nyt alternativ til tagmønning, og tangisolering er udviklet for at skabe et bæredygtigt alternativ til mineraluld, men med alle de samme egenskaber. Udviklingen er støttet af et program under Miljøstyrelsen, MUDP.

Læs mere om Isolering


Nu er der også fuld tredjepartsverificeret dokumentation for bæredygtigheden i kraft af to Cradle to Cradle certifikater på henholdsvis GULD og SØLV niveau. Cradle to Cradle er den mest ambitiøse miljøcertificering i verden og meget anerkendt i byggebranchen og inden for cirkulær økonomi.

 

Direktør Annette Hastrup fra konsulentvirksomheden Vugge til Vugge ApS overrakte certifikaterne til direktør Flemming Werk fra Advance Nonwoven på Møllerup Gods i fredags flankeret af Bodil Pallesen fra Teknologisk Institut til venstre og Henning Johansen fra Læsø Tangbank til højre. Foto: Lone Bolther Rubin.

 

Arkitekter er klar til at bruge tangisolering

Vugge til Vugge ApS har rådgivet og gennemført Cradle to Cradle certificeringen for Advance Nonwoven. Direktør Annette Hastrup overrakte certifikaterne til direktør Flemming Werk fra Advance Nonwoven i fredags. Det skete i forbindelse med en workshop på og ved Møllerup Gods, hvor virksomheden har til huse. Her fik en række innovatører fra især byggebranchen demonstreret anvendelsen af de bæredygtige naturmaterialer.

Mette Nymann, der er partner i Loop Architects, var blandt oplægsholderne, og hun hilser det nye materiale velkommen. (Ses øverst til højre i topbilledet)

"Tangisolering er et optimalt valg for os, når vi for eksempel skal løse projekter, der både skal indeholde Cradle to Cradle certificerede produkter og efterfølgende opnå DGNB certificering på højt niveau. Det er lidt dyrere, men det udgør så lille en del af den samlede økonomi, at det ikke betyder noget i forhold til de gode egenskaber," siger hun.

Læs også: Ny designstrategi er vejen mod en cirkulær økonomi

Tangisolering har samme isoleringsværdi som traditionelle isoleringsmaterialer af mineraluld. Det har nærmest uendelig holdbarhed, og kan genanvendes i produktionen af nye isoleringsmåtter. Tang-tørven er lettere at arbejde med end andre mønninger, og det holder længere end for eksempel lyng, der er meget udbredt.

 

Materialets bæredygtighed er dokumenteret på flere forskellige parametre:

  • Det er lavet af et fornybart materiale og indeholder ingen skadelige stoffer
  • Det er 100% genanvendeligt til fremstilling af nye tangbats og kan dermed indgå i den cirkulære økonomi
  • Det bliver produceret ved hjælp af 100% vedvarende energi og lavt energiforbrug
  • Det genererer ikke spildevand     
  • Det lever op en række krav om social ansvarlighed

 

"Dokumentationen kan bl.a. bruges til at opnå point ved bygningscertificeringer som fx DGNB og LEED. Certificeringsniveauet er desuden meget højt, og tangmønningen har som det første danskproducerede produkt opnået certificering på Guld-niveau" fortæller Annette Hastrup fra Vugge til Vugge.

Vugge til Vugge ApS er det eneste nordiske firma ud af 15 på verdensplan, der er godkendt til at gennemføre en Cradle to Cradle produktcertificering. Certificeringen verificeres af det uafhængige, non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute i USA.

 

Se Advance Nonwovens tangprodukter i det internationale register for Cradle to Cradle certificerede produkter:

Isolering

Tagmønning

Læs mere om Cradle to Cradle her!

 

Vugge-til-Vugge

Vugge til Vugge

Vugge til Vugge ApS omstiller virksomheder til cirkulær økonomi og certificerer produkter efter Cradle to Cradle standarden. Målet er en ren, mangfoldig verden uden spild, hvor forbrug og produktion er til gavn for miljø og mennesker. For hver enkelt virksomhed er det samtidig god forretning.  Det er vores vision, at Cradle to Cradle vil spille en afgørende rolle i den grønne omstilling, og at vi får hele Danmark med.

Kontaktinformation
Vugge til Vugge ApS
Ingolfs Allé 39
2300 København S
Tlf:+45 2428 9369
Email:  
Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555