Built Positive kan skabe den nødvendige forandring i byggeriet

Annonce

Built Positive kan skabe den nødvendige forandring i byggeriet

Built Positive er et initiativ til øget samarbejde og vidensdeling, der skal sætte turbo på udviklingen af cirkulær økonomi i byggebranchen


Det er bydende nødvendigt, at alle aktører i byggebranchen begynder at arbejde sammen om innovation og udvikling af nye løsninger, hvis vi skal lykkes med en omstilling til cirkulær økonomi.


Det mener Lewis Perkins, der er præsident for det uafhængige Cradle to Cradle Products Innovation Institute, som administrerer Cradle to Cradle certificeringsordningen. Instituttet står bag det nye initiativ, Built Positive, som skal sætte turbo på udviklingen af cirkulær økonomi i byggebranchen.


Helt konkret tilbyder Built Positive viden i form af nyhedsbreve og webinarer, men også samarbejde gennem workshops.

Læs mere om Bæredygtighed

 

Bygninger som materialebank

Målet er at få flere til at designe til adskillelse og producere bæredygtige materialer. Built Positive skal desuden skabe efterspørgsel på cirkulære bygninger, hvor materialerne bevarer eller endda øger deres værdi. Ikke blot i bygningens længere levetid, men også efter.


Man taler om bygninger som ”materialebank”, og en udvikling i cirkularitet fra molekyle til metropolis.

 

Hør Lewis Perkins til Building Green

Lewis Perkins rejser i 2017 rundt i Europa for at lancere Built Positive, blandt andet til byggekonferencen Building Green i Aarhus den 30. marts 2017.

”Events som Building Green i Aarhus er vigtige i forhold til at fremme læring, vidensdeling og samarbejde, og det er, hvad vi har brug for, når vi skal skabe den næste generation af grønne og bæredygtige byggerier. Jeg ser frem til at møde nye partnere, der deler vores entusiasme og optimisme for fremtidens grønne byggeri,” siger Lewis Perkins og løfter lidt af sløret for sit budskab:

”Vi tilskynder til samarbejde og innovation i åbne miljøer gennem hele værdikæden, og hvis byggeriet tager Built Positive-tankegangen til sig, vil det kunne styrke både finansiel og samfundsmæssig værdiskabelse,” mener Lewis Perkins.
Bygninger vil få større økonomisk værdi, mens brugerne vil få sundere rammer at bo og arbejde i. For miljøet vil gevinsten være mindre belastning fra vækst og forbrug.

Built Positives første workshop i Europa bliver holdt den 12. april 2017 i Amsterdam. Det foregår på engelsk og er åbent for alle. Læs programmet her.

 

Tiden er inde til materialeøkonomi

Lewis Perkins mener, at tiden er moden netop nu på grund af det stærke fokus på cirkulær økonomi fra blandt andet EU’s side.

”Vi er på vej ind i en ny æra, nemlig materialeøkonomien. Grønt byggeri har indtil nu gjort store fremskridt i forhold til at effektivisere forbruget af energi og vand, fordi det gav økonomiske fordele. Men det er først nu, hvor konceptet om cirkulær økonomi er ved at rodfæste sig, at vi kan synliggøre værdien af materialerne i byggeriet. Det skaber betingelsen for at realisere den Cradle to Cradle verden, som vores visionære grundlæggere(William McDonough og Michael Braungart, red.) forestillede sig for år tilbage,” siger Lewis Perkins.

 

Læs mere om Built Positive på Vugge til Vugges hjemmeside. 

Vugge-til-Vugge

Vugge til Vugge

Vugge til Vugge ApS omstiller virksomheder til cirkulær økonomi og certificerer produkter efter Cradle to Cradle standarden. Målet er en ren, mangfoldig verden uden spild, hvor forbrug og produktion er til gavn for miljø og mennesker. For hver enkelt virksomhed er det samtidig god forretning.  Det er vores vision, at Cradle to Cradle vil spille en afgørende rolle i den grønne omstilling, og at vi får hele Danmark med.

Kontaktinformation
Vugge til Vugge ApS
Ingolfs Allé 39
2300 København S
Tlf:+45 2428 9369
Email:  
Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555