logo
Annonce

At træde varsomt

Entreprenørfirmaet Per Andersen har knap 50 års erfaring indenfor gravearbejde og kloakering, og mere end 20 års erfaring med styret underboring. Man har herunder haft stor succes ved at benytte styret underboring ved etablering og udskiftning af kabler i skrøbelige naturområder.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Suså har et rigt plante- og dyreliv, som er meget skrøbeligt, hvilket betyder at store dele af Susåen og dens omgivelser er Natura 2000-område. Da der skulle lægges nye elkabler under åen, i forbindelse med en ny omfartsvej, krævede det at man gik forsigtigt til værks. Selv små forstyrrelser i miljøet kunne få store konsekvenser for flere af åens truede dyrearter:

 

- Det var en opgave, der krævede, at vi arbejdede med en stor forsigtighed gennem en styret underboring. Vi skulle igennem flere godkendelser før vi kunne gå i gang, og briefes omkring eventuelle scenarier hvor flora og faunaens sikkerhed kunne blive kompromitteret - hvilket ikke ville kræve mere end et lille olielæk fra en af maskinerne. Herefter udførte vi en ca. 50 m lang styret underboring 2,5 m under åens bund, så vi kunne være sikre på ikke at forstyrre omgivelserne. Alt endte med at gå efter planen og hverken plante eller dyrelivet endte med at blive berørt af vores arbejde, fortæller Per Andersen, indehaver af Entreprenørfirmaet Per Andersen.

 

Læs mere om Entreprenør

 

 

Nye vandledninger til Sæby

Per Andersen ser en stor efterspørgslen fra vandværker der skal foretage omlægning eller udskiftning af vandledninger ved hjælp af styret underboring:

 

- Lige nu arbejder vi med lægge nye vandledninger for Høng Vandværk i Sæby. Det meste af byen skal have nye vandledninger, og vi kan ved hjælp af den styrede underboring, hjælpe til med at beboerne i området oplever så få gener som overhovedet muligt. På sådan et projekt vil det gerne kræve at vi borer 150 meter ad gangen, men vi har faktisk kapacitet til at bore 250 meter i et træk, forklarer Per Andersen.

 

Han påpeger her, at det ikke alene er den styrede underborig som kunderne, hverken de private eller kommunale aktører, efterspørger, men også en assistance til at indhente de rigtige tilladelser fra stat og kommune inden arbejdet går i gang:

 

- For os er det ingen sag, men vi kan se, at det sparer vores kunder for megen tid og unødig bekymring, når de ikke skal indhente alle mulige tilladelser. Vi sørger også for grunden, ved etablering eller reparation af vandledninger, bliver efterladt som den så ud, før vi startede. Det er vigtigt for os at vores kunder, uanset opgavens omfang, ikke oplever nogen gener ved vores arbejde og at de ikke skal bekymre sig om hverken det faglige eller bureaukratiske arbejde herved, afslutter Per Andersen.

 

Læs mere om VVS, Kloak & Forsyning

 

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555